Glasnogovornik: Kina će olakšati uvoz kvalitetne afričke hrane i poljoprivrednih proizvoda

Kina će podržati i olakšati ulazak više visokokvalitetnih i karakterističnih afričkih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na kinesko tržište, donoseći opipljivije koristi kineskom i afričkom narodu, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin navedeno je rekao na redovitoj tiskovnoj konferenciji kao odgovor na upit o mjerama koje će Kina poduzeti kako bi olakšala uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz afričkih zemalja.

Kineska vlada pridaje važnost jačanju poljoprivredne suradnje s Afrikom i aktivno promiče uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Afrike, istaknuo je Wang, dodajući kako je Kina drugo najveće odredište za izvoz afričkih poljoprivrednih proizvoda.

Posljednjih godina prosječna stopa rasta afričkog poljoprivrednog izvoza u Kinu dosegla je 11,4%. U 2021. afrički poljoprivredni izvoz u Kinu porastao je za 18,23% na godišnjoj razini.

Na Osmoj ministarskoj konferenciji Foruma o kinesko-afričkoj suradnji u studenom prošle godine, Kina je najavila uspostavu “zelenog kanala” za poljoprivredne proizvode iz afričkih zemalja koji ulaze u Kinu, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.