Kina poziva SAD da ne krivo procijeni svoju odlučnost u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin u petak je pozvao američku stranu da ne procijeni pogrešno čvrstu odlučnost Kine da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

Wang je to rekao na dnevnom brifingu za novinare, kao odgovor na ono što je pomoćnik američkog državnog tajnika za pitanja istočne Azije i Pacifika Daniel Kritenbrink rekao o odgovoru Kine na posjet predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi Tajvanu.

“Što se tiče provokativnog posjeta Pelosi kineskoj regiji Tajvan, kontekst, uzrok i tijek događaja su kristalno jasni”, rekao je Wang.

Wang je rekao da je čvrst odgovor Kine na provokaciju SAD-a razuman, zakonit i opravdan, što je široko shvaćeno i podržano od strane međunarodne zajednice. Za američku stranu, jedino rješenje problema je povratak na Tri kinesko-SAD zajednička priopćenja i načelo jedne Kine, umjesto izbjegavanja odgovornosti i skretanja krivnje, a još manje bezobzirnog djelovanja kako bi stvorili još veću krizu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.