Anketa: Većina kineskih potrošača cijeni zaštitu zaštitnih znakova

Kineski potrošači imaju relativno visoku razinu svijesti kada su u pitanju prava intelektualnog vlasništva, a većina cijeni zaštitu robnih marki, pokazalo je istraživanje.

Oko 85% ispitanih potrošača reklo je da pri kupnji proizvoda obraća pozornost na originalne trgovačke znakove, navedeno je u zajedničkom izvješću domaće tvrtke za analizu komercijalnih podataka CBNData i globalnog diva LEGO Group, pozivajući se na rezultate 2000 internetskih upitnika.

Izvješće je pokazalo da se 69% ispitanih potrošača slaže s važnošću zaštite robnih marki te će se u skladu s tim ponašati i prilikom kupnje.

Kineski potrošači vjeruju da će zaštita zaštitnih znakova pomoći u poticanju poštenog tržišnog okruženja, održavanju korporativnog imidža i ugleda te zaštiti prava i interesa potrošača, navedeno je u izvješću.

Na kraju je lipnja Kina imala oko 40,55 milijuna efektivno registriranih zaštitnih znakova, što je 20,9% više u usporedbi s prošlom godinom, pokazali su podaci Kineske nacionalne uprave za intelektualno vlasništvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.