Glasnogovornica: Kinesko tržište nastavlja biti privlačno stranim ulagačima

Kinesko tržište nastavlja biti privlačno stranim ulagačima, uz kontinuirani rast priljeva izravnih stranih ulaganja, rekla je u četvrtak glasnogovornica Ministarstva trgovine.

Izravne inozemne investicije u kineskom kopnu, u stvarnoj upotrebi, povećala su se u prvih sedam mjeseci ove godine za 17,3% na godišnjoj razini na ukupno 798,33 milijarde juana. Izraženi u američkim dolarima, priljevi su porasli za 21,5% na 123,92 milijarde američkih dolara.

Glasnogovornica Shu Jueting, kada je govorila na tiskovnoj konferenciji, pripisala je privlačnost Kine četirima čimbenicima.

Prednosti Kine, uključujući potpuni industrijski sustav, ogromno tržište, društvenu stabilnost i dugoročne pozitivne gospodarske osnove, stvorile su dobre temelje za razvoj poduzeća financiranih iz inozemstva, rekla je Shu.

Njezino tržište koje se stalno šire otvara pruža brojne mogućnosti, a dosljedna poboljšanja poslovnog okruženja jačaju povjerenje stranih tvrtki, rekla je Shu.

Kina je uvela novi negativni popis za strana ulaganja kako bi dodatno proširila pristup tržištu, rekla je Shu. Također je ukinula, revidirala ili donijela 520 propisa koji su poboljšali pravno okruženje za strana ulaganja i pojačali napore za zaštitu legitimnih prava i interesa stranih poduzeća.

Radilo se i na rješavanju poteškoća s kojima se suočavaju strane tvrtke, rekla je Shu, navodeći vladine napore za pomoć tim tvrtkama u nastavku proizvodnje tijekom pandemije bolesti COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.