Kineski visokokvalitetni razvoj veteranskih pitanja u novoj eri

Kinesko Ministarstvo za pitanja veterana (MVA) održalo je u petak konferenciju za novinare na temu “Kina u prošlom desetljeću”, predstavljajući visokokvalitetni razvoj pitanja veterana od 18. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine (KPK).

Pod srdačnom pažnjom predsjednika i vodstva Centralnog komiteta KPK, Kina je poduzela niz mjera za poboljšanje beneficija za veterane i obitelji članova vojske, kao i jačanje obrazovanja i obuke za veterane kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, rekao je Ma Feixiong, zamjenik ministra za pitanja veterana.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Od uspostave kineskog Ministarstva branitelja 2018. i Nacionalnog centra za veterane 2019., veteranski servisni centri ili stanice postavljeni su na svim administrativnim razinama od zajednice do pokrajine. Prošle godine osnovano je više od 600.000 veteranskih servisnih centara kako bi se olakšalo preseljenje i zapošljavanje bivših vojnika.

Dužnosnik je rekao da se veterane potiče da pomognu u gospodarskom razvoju. Tijekom protekle četiri godine više od 2,26 milijuna veterana uspješno je pronašlo posao ili pokrenulo vlastiti posao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.