Kina je javnosti predstavila zračni tanker YY-20, proširujući domet leta PLA aviona

Kina je prvi put prikazala svoju novu generaciju zračnog tankera YY-20 na zračnom mitingu u Changchunu, sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Jilin, koji može značajno povećati sposobnosti zračnog prijevoza Kineske narodne oslobodilačke vojske (PLA).

Zrakoplov za punjenje gorivom u zrak-zrak opremljen je s dvije kapsule za punjenje gorivom s obje strane krila, koje mogu istovremeno puniti gorivom dva borbena zrakoplova.

Na aeromitingu je YY-20 izvršio dopunjavanje gorivom u zraku s J-20, najnaprednijim nevidljivim borbenim zrakoplovom u zemlji, i J-16 borbenim zrakoplovom u isto vrijeme.

Wang Mingzhi, vojni stručnjak, rekao je da je YY-20 nadogradnja transportnog zrakoplova Y-20 s tehnologijom punjenja gorivom koju je država sama razvila, proširujući sposobnost zračnih snaga za manevriranje, napad, obranu i transport zrakoplova na velike udaljenosti.

YY-20 može nositi više od 100 tona goriva, od čega polovica može napuniti druge zrakoplove.

Osim punjenja goriva u zrakoplovu, YY-20 može djelovati kao transportni avion poput Y-20 za obavljanje zadataka dostave osoblja i tereta, podržavajući borbene zrakoplove u njihovoj misiji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.