Kina u Shenzhenu pokrenula prvu virtualnu elektranu radi posizanja dvostrukih ugljičnih ciljeva

Kina je u petak u Shenzhenu pokrenula prvu virtualnu elektranu, u nastojanju uravnoteženja ponude i potražnje za energijom u različitim područjima i vremenskim razdobljima.

Elektrana je sada povezana s 14 izlaza, uključujući distribuirano skladištenje energije, podatkovne centre, stanice za punjenje i sustav podzemne željeznice s kapacitetom od 870 000 kilovata, što je ekvivalent instaliranom kapacitetu velike elektrane na ugljen. Kapacitet se planira povećati na milijun kilovata do 2025. godine.

Virtualna elektrana je sustav upravljanja opskrbom električnom energijom koji integrira različite izvore energije i bolje distribuira električnu energiju u satima s najvišom i najnižom potražnjom. Kini, s kompliciranom električnom mrežom, virtualne elektrane mogu koristiti zbog boljeg upravljanja ulazima i izlazima.

Kineski dvostruki ugljični ciljevi – postizanje vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida do 2030. i ugljična neutralnost do 2060. – potaknuli su naciju na istraživanje različitih pristupa boljem korištenju energije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.