Nedostatak struje u kineskoj pokrajini Sichuanu ublažen zbog kiše

Ekstremne vrućine pogodile su mnoga područja uključujući pokrajinu Sichuan, koja se nalazi na jugozapadu Kine, a također je najveći kineski proizvođač hidroenergije. Pokrajina je zabilježila pad opskrbe zbog dugotrajne suše u slivu rijeke Jangce u kolovozu. S postupnim padom temperature i pristizanjem oborina u dijelove Sichuana, pad je ublažen, a opskrba električnom energijom za opće industrijske i komercijalne aktivnosti u pokrajini u potpunosti je obnovljena 28. kolovoza, priopćila je Državna električna mreža Kine.

Prema kineskom Nacionalnom meteorološkom centru Kineske meteorološke uprave, u zapadnom i sjevernom dijelu sliva u Sichuanu očekuju se obilne kiše. Zbog kiše, vrućina u područjima oko Sichuana i Chongqinga počet će ublažavati od 29. kolovoza, a uzastopni vrući dani u južnim dijelovima Kine vjerojatno će prestati do 31. kolovoza.

Zhao Hong, direktor odjela za marketing Elektroenergetske tvrtke Sichuana Državne električke mreže, istaknuo je kako su visoke temperature dovele do porasta opterećenja mreže zbog klimatizacijskih uređaja, koje je već palo za oko 12 milijuna kilovata kako su se temperature smanjivale, a dnevna potrošnja električne energije stanovnika pala je s maksimalnih 473 milijuna kilovat sati na 340 milijuna kilovat sati. Zhao je napomenuo da će kontradikcija između ponude i potražnje električne energije biti u osnovi riješena u sljedeća tri dana.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.