Dužnosnik: Kinesko gospodarstvo funkcionira u razumnom rasponu

Kina je od početka godine zadržala funkcioniranje svog gospodarstva u razumnom rasponu  unatoč sumornom globalnom gospodarstvu, rekao je He Lifeng, čelnik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme.

He je utorak na sjednici Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa podnio izvješće o provedbi plana nacionalnog gospodarskog i društvenog razvoja.

Suočeno s privremenim i iznenadnim šokovima, kako u zemlji tako i u inozemstvu, kinesko gospodarstvo uspjelo je ojačati u kratkom vremenskom razdoblju, rekao je, ističući kako to dokazuje da se zdravi dugoročni gospodarski temelji Kine nisu promijenili.

Što se tiče druge polovice godine, rekao je da će Kina učinkovito koordinirati kontrolu pandemije s gospodarskim i društvenim razvojem te će ubrzati provedbu politika za stabilizaciju gospodarstva.

Podnoseći izvješće o provedbi državnog proračuna za 2022. do sada ove godine, ministar financija Liu Kun pozvao je na napore u provedbi aktivne fiskalne politike i kombinacije smanjenja poreza i naknada, kako bi se tržišnim subjektima, posebno manjim, pomoglo u vraćanju vitalnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.