Hrvatska glumica Suzana Nikolić nakon tri godine vraća se iz Šangaja

Zagrebačka glumica se nakon tri godine vraća iz Šangaja: ‘Sve skupa bilo je nevjerojatno…’

Nikolić je bila udaljena 700 kilometara od Wuhana, epicentra zaraze koronavirusom. Stan je pronašla u francuskom kvartu koji je samo nekoliko minuta hoda do zgrade kazališne akademije

Hrvatska glumica Suzana Nikolić (54) posljednje tri godine je predavala glumu na Shanghai Theatre Academy, najvećoj kazališnoj akademiji u Kini.

Posljednje tri godine života provela sam u Šangaju, predajući glumačku tehniku ​​Michaela Čehova na Shanghai Theatre Academy. Predavala sam generaciji od 15 studenata dvije godine i magistarskom razredu glume od 18 studenata jednu godinu. Također sam u nekoliko navrata podučavala grupu tibetanskih studenata. Sve skupa bilo je nevjerojatno iskustvo! – započela je Suzana.

Jučer je bio naš posljednji sat glume. Od ožujka radimo online, što nije bilo lako, ali bilo je to dragocjeno vrijeme dijeljenja i povezivanja kroz rad Mihaela Čehova na temelju istine i poštovanja. Jedan od mojih učenika napravio je ovaj kratki video kako bi odao priznanje i zahvalnost za ono što smo postigli u posljednje tri godine – napisala je Suzana.

Nikolić je bila udaljena 700 kilometara od Wuhana, epicentra zaraze koronavirusom.

Stan je pronašla u francuskom kvartu koji je samo nekoliko minuta hoda do zgrade kazališne akademije, a pridružila joj se i kći Ana koja tamo uči kineski jezik i kaligrafiju. Obožavaju kinesku hranu i njihove običaje, a upoznale su ljude iz različitih krajeva svijeta i s njima se sprijateljile.

1 KOMENTAR

  1. Redovito čitam Priče s dalekog istoka i prvi put želim i ja ostaviti komentar jer imam iskustvo života u Kini. U planu mi je svakako se vratiti u Kinu, bilo zbog nastavka školovanja ili zbog zaposlenja. Naime zbog COVID-19 situacije bila sam primorana zadnji semestar i obranu završnog rada odraditi online iz Hrvatske, što je zaista super funkcioniralo (usprkos velikoj vremenskoj razlici). No, u svakom slučaju nisam bila u mogućnosti izvršiti sve svoje planove u vezi Kine. Još kad sam tijekom diplomskog studija počela učiti kineski jezik primjećivala sam neke razlike među kulturama na predavanjima te sam prvi „kulturni šok“ u vezi kineske kulture doživjela već i prije odlaska u Kinu. Bez obzira na moj avanturizam i ljubav prema putovanjima, život u Kini bio je izazovan, ali ujedno i prepun različitih iskustava. Xi’an je od svih kineskih gradova koje sam posjetila ostavio najveći utisak na mene. Posjetila sam ga nekoliko puta tijekom svog boravka u Kini te sam se svaki put iznova zaljubila u njega. Taj grad jednostavno odiše nečim posebnim – s kulturološke, civilizacijske, ali i gastronomske strane.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.