Kineski Crveni križ donirao 300 000 USD novčane pomoći za stanovnike pogođene poplavama u Pakistanu

U utorak navečer održana je ceremonija primopredaje 300 000 američkih dolara hitne novčane pomoći Kineskog društva Crvenog križa Pakistanskom društvu Crvenog polumjeseca.

U ime Kineskog društva Crvenog križa, kineski veleposlanik u Pakistanu Nong Rong uručio je Pakistanskom društvu Crvenog polumjeseca donaciju za pomoć osobama pogođenima nedavnim poplavama u Pakistanu.

Obraćajući se na ceremoniji, Nong je rekao kako kinesko-pakistansko željezno bratstvo dijeli sreću i nesreću, dodajući da je kineska vlada odlučila pružiti Pakistanu paket pomoći vrijedan 100 milijuna juana (14,5 milijuna američkih dolara), koji uključuje 25 000 šatora i druge humanitarne potrepštine.

Osim toga, kineska će vlada podržati napore Pakistana u obnovi nakon katastrofe i promicati bilateralnu suradnju u pripremi i ublažavanju katastrofa, rekao je kineski veleposlanik.

Tom je prilikom predsjedavajući Pakistanskog društva Crvenog polumjeseca Abrar ur Haq izrazio zahvalnost kineskoj vladi i narodu, kao i Kineskom društvu Crvenog križa, dodajući da je Kina uvijek među prvima u pružanju pomoći Pakistanu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.