Xi Jinping pozvao na otvoreno i dijeljeno uslužno gospodarstvo

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je u srijedu na otvoreno i dijeljeno uslužno gospodarstvo, kako bi se dao zamah oporavku i razvoju svjetskog gospodarstva.

Xi je navedeno napisao u čestitki Kineskom međunarodnom sajmu trgovine uslugama 2022., koji je u srijedu započeo u Pekingu.

Napominjući da je Kineski međunarodnu sajam trgovine uslugama Kini važna platforma za širenje otvaranja, produbljivanje suradnje i provođenje inovacija, Xi je rekao da je sajam također dao pozitivan doprinos razvoju globalnih uslužnih sektora i trgovine uslugama.

Kina inzistira na promicanju visokokvalitetnog razvoja uz otvaranje na visokoj razini, istaknuo je, dodajući kako je država olakšala pristup tržištu u sektoru usluga, učinila vanjsku trgovinu uslugama otvorenijom, proširila funkciju platformi za otvaranje te nastoji uspostaviti sustav visokog standarda za otvaranje uslužnog sektora.

Xi je također naglasio kako je Kina voljna surađivati s drugim zemljama radi pridržavanja istinskog multilateralizma te nastavlja biti predana dobrobiti za sve i uzajamno korisnoj suradnji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.