Zamjenik premijera: Središnja vlada u potpunosti podržava sudjelovanje Hong Konga u razvoju Pojasa i puta

Središnja će vlada u potpunosti podržati sudjelovanje i doprinošenje Hong Konga u razvoju Pojasa i puta, rekao je u srijedu zamjenik kineskog premijera Han Zheng.

Han, također član Stalnog odbora Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, navedeno je rekao obraćajući se na sedmom samitu Pojasa i puta, koji je istog dana otvoren u Hong Kongu.

U zajedničkom razvoju Pojasa i puta, Hong Kong ima ulogu sudionika, prinosnika i korisnika. Čvrsto se držeći načela “jedna država, dva sustava”, središnja će vlada također podržati Posebnu upravnu regiju Hong Kong u dugoročnom očuvanju jedinstvenog statusa i prednosti, rekao je zamjenik premijera u govoru održanom putem video veze.

Uz jačanje praktične suradnje s državama duž Pojasa i puta, Hong Kong bi trebao unaprijediti profesionalne usluge za razvoj Pojasa i puta u područjima prava, brodarstva, financija i savjetovanja te povećati kulturne razmjene sa zemljama sudionicama, rekao je Han.

Hong Kong također treba bliže surađivati s kineskim kopnom i ulagati napore kako bi se bolje integrirao u nacionalni razvoj Kine, rekao je Han.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.