Kina u centru Šangaja otvorila prvu testnu cestu za samovožnju

Kina je otvorila svoju prvu pokusnu cestu za komplicirane prometne situacije za samovožnju u Šangaju, kao jednu od mnogih atrakcija za  Svjetsku konferenciju o umjetnoj inteligenciji 2022. koja počinje u četvrtak.

Smještene u središtu novog područja Pudong, testne ceste prolaze kroz četvrt Jinqiao u središtu novog područja Pudong, s parkom visoke tehnologije Zhangjiang na jugu i rijekom Huangpu na sjeveru, a posjetitelji konferencije mogu iskusit automobile s autonomnom vožnjom na 12 testnih cesta.

S ukupnom duljinom od gotovo 30 kilometara, testne ceste sadrže 57 pametno kontroliranih raskrižja i u procjeni su rizika za otvorene testne ceste klasificirane kao treća od četiri razine.

Područje će služiti kao prvo ispitno polje za mnoge funkcije inteligentnih povezanih vozila kao što je autonomno uočavanje parkirnih mjesta.

Kina je od 2018. dopustila testove autonomne vožnje u ograničenim područjima velikih gradova kao što su Peking, Šangaj i Shenzhen. Od tada se testiranje proširilo na otvorene i brze ceste.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.