Počela je nova školska godina: prvi praznici 31.10.

Počela je nova školska godina za malo više od 460 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Osnovnu će pohađati oko 310 tisuća učenika, a u srednjim će ih biti 154 tisuće. Prema procjenama, u prvi razred upisano je oko tisuću učenika manje nego prošle godine, njih oko 36 000. Za razliku od prethodnih, ova školska godina počinje bez posebnih epidemioloških mjera, ali i uz nove izazove – rast troškova života.

Malo više od 460 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola sjest će danas u školske klupe, i to bez posebnih epidemioloških mjera koje su obilježile protekle dvije godine.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), u školskoj godini 2022./2023. osnovnu školu pohađat će oko 310.000 učenika, od kojih je malo manje od 36.000 prvašića, dok će ih u srednjim školama biti ukupno 154.400.

Za razliku od protekle dvije godine, ove nastava u svim školama počinje bez posebnih epidemioloških mjera.

Nova školska godina učenicima donosi i neke promjene. Za maturante je najveća promjena u polaganju hrvatskoga jezika za koji će od sada ispit biti jedinstven, odnosno na jednoj razini, a esej će ponovno biti uvjet za prolazak na tom ispitu.

Na prve praznike učenici će ići 31. listopada kada počinje jesenski odmor s kojega se na nastavu vraćaju 2. studenoga.

Prvi dio zimskoga odmora počinje 27. prosinca i traje do 5. siječnja, a drugi dio zimskoga odmora traje od 20. do 24. veljače.

Proljetni odmor bit će od 6. do 14. travnja.

Nastavna godina završava 21. lipnja, a za učenike završnih razreda srednjih škola 26. svibnja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.