Projekt ADOBE promiče pristupačni turizam

Završna konferencija projekta „ADOBE – Pristupačne turističke destinacije i usluge u prekograničnom području“, projekta kojemu je glavni cilj promicati pristupačni turizam, odnosno turizam prilagođen osobama s invaliditetom, održana je 31. kolovoza 2022. godine u prostorijama Županije Baranya u Pečuhu. Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a partner je Županija Baranya. Pridruženi partneri su Pravobranitelj za osobe s invaliditetom – Područni ured Osijek i odjel Ministarstva ljudskih potencijala iz Mađarske. Projekt je započeo 1. svibnja 2020. godine, a završio 31. kolovoza 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 195.000 eura, a financiran je iz programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Na Završnoj konferenciji ovog projekta u Pečuhu predstavnici Upravnog odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije predstavili su projektne aktivnosti i rezultate te utjecaj projekta na Osječko-baranjsku županiju.

U sklopu projekta „ADOBE – Pristupačne turističke destinacije i usluge u prekograničnom području“ provedena je anketa i istraživanje među 100 pružatelja turističkih proizvoda i usluga te se na temelju toga izradila studija pristupačnosti u našoj županiji. Izrađene su i projektna web stranica (https://adobe-huhr.com/) i mobilna aplikacija (“ADOBE Interreg HU-HR”) putem kojih korisnici mogu ocjenjivati pristupačnost destinacija i iznajmljivati opremu za osobe s invaliditetom, koja se također nabavila u sklopu projekta. ( obz.hr)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.