Anketa: Kineska zaštita intelektualnog vlasništva stiče priznanje stranih poduzeća

Strana poduzeća sve su zadovoljnija kineskom zaštitom intelektualnog vlasništva, pokazalo je istraživanje koje je u utorak objavilo tijelo za nadzor intelektualnog vlasništva.

Društveno zadovoljstvo zaštitom intelektualnog vlasništva u zemlji prošle je godine pokazalo za rekordnih 80,61 od 100 bodova, pokazalo je istraživanje koje je objavila Nacionalna uprava za intelektualno vlasništvo.

Zhang Zhicheng, dužnosnik administracije, istaknuo je da su zajednička ulaganja pokazala rezultate za 4,52 bodova, a poduzeća financirana iz inozemstva za 2,36 boda viša od brojki iz 2016. godine.

Dužnosnik je visoku razinu zadovoljstva pripisao snažnijem zakonodavstvu te učinkovitijem provođenju zakona i ispitivanju intelektualnog vlasništva.

2021. godina je 10. godina zaredom u kojoj je uprava provela takvo istraživanje. Ispitanici, uglavnom nositelji prava intelektualnog vlasništva, stručnjaci i šira javnost, pozvani su kako bi ocijenili niz pitanja u vezi intelektualnog vlasništva, uključujući provedbu zakona, upravljanje i usluge.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.