Proizvodnja industrijskih robota u Kini znatno porasla u 2021.

Kina je najveće svjetsko tržište za industrijske robote te je proizvela približno 366 000 jedinica u 2021., što je deseterostruko povećanje u odnosu na 2015., rekao je Guo Shougang, dužnosnik Ministarstva industrije i informacijske tehnologije, na tiskovnoj konferenciji u utorak.

Industrijski roboti se sada koriste u više od 60 industrijskih kategorija nacionalnog gospodarstva. U 2021. je gustoća proizvodnih robota premašila 300 jedinica na 10 000 ljudi, što je oko 13 puta više nego 2012. godine.

Uslužni roboti naširoko se koriste u područjima poput ugostiteljstva, obrazovanja, medicinske skrbi i logistike. U Kini postoji preko 439 000 poduzeća povezanih s uslužnim robotima, među kojima je više od 79 000 novoregistriranih od siječnja do kolovoza ove godine, objavio je pružatelj korporativnih informacija Tianyancha.

Tehnološka razina kineske robotske industrije dodatno je unaprijeđena, rekao je Guo, dodajući da je napredak postignut u istraživanju i razvoju ključnih komponenti, uključujući precizne reduktore brzine, inteligentne kontrolere i operativne sustave u stvarnom vremenu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.