Vrhovni kineski zakonodavac pozvao na jačanje parlamentarnih razmjena unutar BRICS-a

Li Zhanshu, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa (SNK-a), u utorak je pozvao zakonodavna tijela zemalja BRICS-a na igranje aktivne uloge u konsolidaciji jedinstva i produbljivanju suradnje BRICS-a.

Li je navedeno rekao obraćajući se na parlamentarnom forumu BRICS-a, kojim je predsjedavao putem video veze.

Napominjući kako su prijateljske razmjene između zakonodavnih tijela pružile pravna jamstva i političku potporu suradnji BRICS-a, Li je rekao da je SNK spreman poboljšati suradnju sa zakonodavnim tijelima zemalja BRICS-a radi promicanja razvoja partnerstva i doprinošenja oporavku i održivom razvoju svjetskog gospodarstva.

Li je pozvao zakonodavna tijela BRICS-a na podršku poštenju i pravdi kako bi održali mir i sigurnost. Također je pozvao sve zemlje na nastavak jačanja koordinacije, kako bi se ubrzala provedba Programa za održivi razvoj do 2030. Ujedinjenih naroda.

Napominjući kako je razmjena među zakonodavnim tijelima važan dio suradnje BRICS-a, Li je pozvao na aktivno širenje razmjena među zakonodavnim tijelima zemalja BRICS-a, jačanje komunikacije o državnom upravljanju i poboljšanje kvalitete zakonodavstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.