Broj nastavnika s punim radnim vremenom u Kini dosegao 18,44 milijuna

Kina će 10. rujna proslaviti 38. Dan učitelja. Ministarstvo obrazovanja održalo je konferenciju za novinare kako bi pregledalo postignuća kineske nastavne radne snage u proteklih 10 godina.

Tijekom prošlog desetljeća, kineska nastavna radna snaga poboljšala se u kvaliteti i kvantiteti, rekao je Ren Youqun, ravnatelj Odjela za obrazovanje nastavnika Ministarstva obrazovanja.

“Ukupan broj učitelja s punim radnim vremenom u Kini porastao je za 26%, s 14,629 milijuna u 2012. na 18,44 milijuna u 2021. Poboljšani su kvaliteta i struktura učitelja na svim razinama. Broj učitelja u osnovnim školama s diplomom prvostupnika ili višom povećao s 32,6% prije deset godina na 70,3% prošle godine. Više od 50% nastavnika u strukovnom obrazovanju dvojno je kvalificirano”, istaknuo je Ren.

Kako bi poboljšala kvalitetu nastavnika, središnja je vlada uložila 5,3 milijarde juana (oko 764,1 milijuna američkih dolara) u provedbu plana unaprjeđenja kvalitete nastavnika strukovnih fakulteta te uspostavila 100 nacionalnih baza za obuku nastavnika i 102 baze za poduzetničku praksu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.