Dužnosnik: Kina u prošlom desetljeću postala inovator u medicini

Kineska medicinska znanost i tehnologija značajno su napredovale u proteklom desetljeću, transformirajući zemlju iz obrnutog inženjera lijekova u medicinskog inovatora, rekao je dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

“Kina je duboko uključena u globalno upravljanje zdravljem”, rekao je Li Bin, zamjenik čelnika povjerenstva, u srijedu na tiskovnoj konferenciji u Pekingu. “Učestvovali smo u izgradnji globalnog zdravstvenog sustava sa zajedničkom budućnošću.”

Li je rekao kako je Kina donijela zakone koji se odnose na osnovno zdravstveno osiguranje i izradila plan “Zdrava Kina 2030” za usmjeravanje razvoja zdravstvenog sektora.

Kina nastoji izgraditi društvo koje je prijateljski nastrojeno prema starijim osobama, dok je stopa smrtnosti dojenčadi daleko ispod svjetskog prosjeka.

Kina je također, izgradnjom sustava zdravstvenih usluga koji pokriva i urbana i prigradska područja, ubrzala napore za poboljšanje pristupa ljudi medicinskim uslugama i lijekovima. Devedeset posto obitelji diljem zemlje može pristupiti sustavu i doći do najbliže medicinske točke u roku od 15 minuta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.