Kineske devizne rezerve iznose 3,0549 bilijuna američkih dolara

Kineske devizne rezerve iznosile su ukupno 3,0549 bilijuna američkih dolara na kraju kolovoza, što je pad od 49,2 milijarde američkih dolara u odnosu na srpanj, pokazali su u srijedu podaci Državne uprave za deviznu razmjenu.

“Prekogranični tokovi kapitala bili su racionalni i uredni, a ponuda i potražnja na domaćem deviznom tržištu ostale su općenito uravnotežene”, rekla je Wang Chunying, zamjenica direktora i glasnogovornica uprave.

Wang je smanjenje deviznih rezervi pripisala čimbenicima poput konverzije tečaja i promjena cijena imovine. Na globalnom financijskom tržištu indeks američkog dolara raste, a cijene globalne financijske imovine padaju pod utjecajem očekivanja monetarne politike i makroekonomskih podataka velikih zemalja.

Ocjenjujući trenutnu vanjsku situaciju kao složenu i mračnu, Wang je rekla da globalno financijsko tržište bilježi snažne fluktuacije zbog sve većeg pritiska na globalno gospodarstvo.

Kina je učinkovitom koordinacijom prevencije i kontrole epidemije s gospodarskim i društvenim razvojem održala svoje gospodarstvo u odgovarajućem rasponu te je provela niz mjera za stabilizaciju gospodarstva. To je pomoglo u održavanju deviznih rezervi općenito stabilnima, dodala je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.