Kina obećala uspostavu nove vrste međunarodnih odnosa

Kina i Rusija dat će pozitivan doprinos izgradnji nove vrste međunarodnih odnosa i zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo, rekla je u četvrtak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning na redovnoj tiskovnoj konferenciji u Pekingu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu na Istočnom gospodarskom forumu da su neki izazovi globalne prirode “koji prijete cijelom svijetu zamijenili pandemiju”.

U reakciji na govor, Mao je rekla da će Kina i Rusija, kao stalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN-a), čuvati međunarodni sustav s UN-om u središtu i međunarodni poredak temeljen na međunarodnom pravu, čvrsto prakticirati istinski multilateralizam i dati doprinos oporavku svjetskog gospodarstva.

Istaknula je da su, nasuprot tome, neke zemlje ignorirale ciljeve Povelje UN-a i norme međunarodnog prava te po svojoj volji uvele nezakonite jednostrane sankcije drugim državama, što je ozbiljno utjecalo na svjetski politički i ekonomski poredak i globalno upravljanje.

Kina će nastaviti surađivati s međunarodnom zajednicom, uključujući Rusiju, na zajedničkom promicanju svjetske multipolarizacije, gospodarske globalizacije i demokratizacije međunarodnih odnosa, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.