Kina obećala nastavak potpore arapskim državama u rješavanju regionalne sigurnosti kroz solidarnost

Kina će nastaviti čvrsto podupirati arapske države u rješavanju regionalnih sigurnosnih pitanja kroz solidarnost i koordinaciju te će podržati narode arapskih država u neovisnom istraživanju razvojnih putova, rekla je prošlog petka glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning.

Na 158. sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova Lige arapskih država 6. i 7. rujna usvojena je rezolucija o arapsko-kineskim odnosima u kojoj je ponovljena potpora arapskih država načelu jedne Kine, njihova spremnost na jačanje suradnje s Kinom u raznim područjima u okviru inicijative Pojas i put te uvažavanje kineskih diplomatskih napora u potpori arapskim zalaganjima, unapređenju mirnog rješavanja regionalne krize i promicanju međunarodnog i regionalnog mira i sigurnosti.

Kao odgovor, Mao je istaknula kako Kina visoko cijeni godišnje usvajanje rezolucije o jačanju odnosa s Kinom u Vijeću ministara vanjskih poslova Lige arapskih država već godinama zaredom.

“To u potpunosti pokazuje čvrstu odlučnost arapskih država da razviju odnose s Kinom i odražava duboko tradicionalno prijateljstvo i čvrsto strateško partnerstvo između Kine i arapskih država”, istaknula je.

Glasnogovornica je rekla da će Kina nastaviti jačati solidarnost i suradnju s arapskim državama, aktivno provoditi suradnju na Pojasu i putu, implementirati Globalnu razvojnu inicijativu i Globalnu sigurnosnu inicijativu te zajednički graditi zajednicu koja dijeli budućnost za Kinu i arapske države u novom dobu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.