Kina odobrila fazu 4 misije na Mjesec s međunarodnom postajom za istraživanje Mjeseca

Četvrta faza kineskog programa istraživanja Mjeseca dobila je državno odobrenje i nesmetano se odvija, objavila je u subotu Kineska nacionalna svemirska uprava, nakon što je Kina 9. rujna objavila otkriće novog minerala Changesitea-(Y).

Faza-4 lunarne misije, koja se sastoji od sondi Chang’e-6, -7 i -8, će se provoditi sukcesivno u 10 godina s ciljem istraživanja područja južnog pola Mjeseca i izgradnje osnovne strukture Međunarodne postaje za istraživanje Mjeseca, rekao je Liu Jizhong, direktor Centra za istraživanje Mjeseca i svemirski program pri Kineske nacionalne svemirske uprave.

Chang’e-6 će biti poslan kako bi prikupio uzorke s udaljene strane Mjeseca i donio ih na Zemlju.

“Proizvodnja sonde Chang’e-6 je skoro dovršena. Kako bismo bolje razumjeli Mjesec, s obzirom na to da je Chang’e-4 po prvi put otišao na udaljenu stranu Mjeseca, odlučili smo, nakon razgovora s inženjerima i znanstvenici poslati sondu Chang’e-6 kako bi dohvatili uzorke s druge strane Mjeseca i donijeli ih na Zemlju. Dakle, uzorci će biti mnogo vrjedniji”, rekao je Liu za Kinesku medijsku grupu (CMG, eng. China Media Group).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.