Europa pada u energetsku krizu

SAD su 8. ovog mjeseca objavile da će Ukrajini i drugim zemljama pružiti vojne materijala čija vrijednost iznosi 2,8 milijardi američkih dolara.  Radi ostvarivanja privatnih interesa, SAD ponovno pružaju vojne materijale kako bi dolijevale ulje na vatru „ukrajinske krize“, ne uzimajući u obzir pad Europe u energetsku krizu. Govoreći bez pretjerivanja, ta energetska kriza koju trenutačno trpi Europa već ju je povrijedila do srži. Međutim, Europljani koji se nalaze u poteškoćama su shvatili kako im njihov partner na drugoj obali Atlantika ništa ne pomaže, nego neprekidno intenzivira krizu kako bi se povećala ukrajinska kriza – da postane proširenija, dugotrajnija i kompliciranija. SAD dosljedno dolijevaju ulje na vatru i provociraju sankcije, a njihov cilj je ostvarivanje privatnih interesa na temelju tih kriza i to je već baš svima jasno.

Američki informativni medij „AXIOS“ je 8. rujna izjavio da će se Europa nalaziti u najopasnijem položaju kad se prestane energetski naslanjati na Rusiju. Međutim, kako se navodi, „SAD ne može rješavati europsku energetsku krizu“. Još je više ironično da SAD, koje su uzrokovale spomenutu energetsku krizu, i dalje razmišljaju i o drugim krivim ciljevima.

 

Foto: VCG

Foto: VCG

Nakon pojavljivanja krize između Rusije i Ukrajine, zapadne su zemlje, na čelu sa SAD-ima, stalno Ukrajini slale oružje. Prema riječima analitičara, europske zemlje brzo su trošile to oružje te im stalno trebaju nove narudžbe od američkih vojnih poduzeća kako bi napunile svoje rezerve, a time će i američki vojni proizvođači povećati svoju proizvodnju. Kako se saznaje, dvije američke tvrtke za proizvodnju oružja su već zaradile više od milijardu američkih dolara nakon početka krize između Rusije i Ukrajine.

Kako se navodi u komentaru „Financial Times-a“, „Bez obzira na gospodarstvo ili sigurnosne politike, SAD će biti one koji zarađuju najviše od rusko-ukrajinske krize“, „SAD, kao pokretač ukrajinskog pitanja, postale su najveći dobitnik koji samo treba gledati preko obale“, što je izazvalo razmišljanje i uzbunu cijelog svijeta.

„Nijemci trenutačno čuvaju drva za ogrjev za predstojeću zimu. To je rezultat koji dolazi kada Europljani slijepo prate SAD. Suprotnik Europe u modernom dobu su Sjedinjene Države“.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.