Grad Osijek dodijelio 4,5 milijuna kuna potpora poduzetnicima

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u utorak je dodijelio potpore u ukupnom iznosu od 4,5 milijuna kuna za 207 poduzetnika koji su se prijavili na javni poziv Grada za potpore iz općeg programa poticanja razvoja poduzetništva.

Riječ je o mjerama koje se provode radi jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina. Potpore mogu biti u visini od 50 odnosno 75 posto troškova, jedan poduzetnik može se prijaviti za više mjera potpore, ali najveći iznos koji može dobiti je 75 tisuća kuna.

Gradonačelnik Radić poručio je kako je Grad Osijek partner poduzetnicima, ističući da su jednako vrijedni veliki i mali poduzetnici. Dodao je kako Osijek trenutačno bilježi rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost.

– U kolovozu je nezaposlenost smanjena za 17 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Povećao se i broj tvrtki sa sjedištem u Osijeku, u ovom trenutku ih je 3426. Po ostvarenoj neto dobiti Osijek je na trećem mjestu u Hrvatskoj. Mislim da su to odlični rezultati – rekao je gradonačelnik Radić i podsjetio kako su na području Osijeka u tijeku investicije vrijedne milijardu kuna.

Prema riječima gradonačelnika, odaziv poduzetnika na javni poziv je velik. Ukupno je 306 pozitivno ocijenjenih prijava, a dobre su i povratne reakcije poduzetnika. Među poduzetnicima koji su dobili gradsku potporu je i Ivona Adrić Kurbanović iz obiteljske tvrtke Agristar koja se bavi proizvodnjom čajeva i zapošljava 33 ljudi.

– Nama poduzetnicima potpora puno znači. Iskoristili smo ju za nabavu strojeva, opreme i softwarea, te za edukaciju zaposlenika. Nadam se da ćemo zbog potpora imati dodatnih sredstava za daljnja ulaganja u naše poduzeće – kazala je Adrić Kurbanović.

Grad Osijek provedbom javnih poziva za dodjelu potpora iz Općeg programa poticaja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka dodjeljuje bespovratne potpore mikro, malim i srednjim poduzetnicima, i to: potpore za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, potpore za certificiranje proizvoda i procesa te usklađivanje poslovanja s GDPR-om, potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, potpore za izlaganje na sajmovima te posjete sajmovima i konferencijama kao posjetitelj, potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, te potpore za digitalizaciju poslovanja.

Gradonačelnik Radić na kraju je poduzetnicima poželio puno uspjeha u budućem radu te istaknuo da njihove poduzetničke aktivnosti pridonose pozitivnoj slici Osijeka.

– Mi možemo stvarati pozitivno gospodarsko ozračje, vi možete zapošljavati, a zajedno možemo Osijek učiniti najpoželjnijim mjestom za život i rad – zaključio je osječki gradonačelnik. ( osijek.hr)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.