Kineska izvješća otkrila detalje kibernetičkih napada američke sigurnosne agencije

Kina je u utorak objavila izvješća o istrazi kako bi otkrila detalje kibernetičkih napada na kinesko sveučilište koje je pokrenula američka za Nacionalna sigurnosna agencija (NSA).

Prema Kineskom nacionalnom centru za odgovor na hitne slučajeve računalnih virusa, Ured za prilagođene pristupne operacije (TAO, eng. Tailored Access Operations) povezan s NSA-om u nedavno razotkrivenim kibernetičkim napadima na kinesko Sjeverozapadno politehničko sveučilište upotrijebio je 41 vrstu kibernetičkog oružja.

Među njima, kibernetičko oružje za njuškanje i krađu “Suctionchar” jedan je od najizravnijih krivaca koji je doveo do krađe velike količine osjetljivih podataka, priopćio je centar.

Otkriveno je kako je “Suctionchar” tijekom kibernetičkih napada TAO-a na kinesko sveučilište radio s drugim komponentama trojanskog programa Bvp47, vrhunskog oružja NSA-ine hakerske grupe Equation.

Prema laboratoriju, Bvp47 je hakirao 64 sustava u Kini, što ju čini najvećom žrtvom najnovijih razotkrivenih kibernetičkih napada, a slijede 32 sustava u Japanu, 30 u Republici Koreji i 16 u Njemačkoj.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.