Bill Gates: Kina pogoduje razvoju poljoprivrede i zdravstva

Kineski vodeći napredak u poljima poljoprivrede i zdravstvene skrbi vrlo je koristan za zemlje u razvoju, rekao je Bill Gates u utorak u intervjuu za kinesku financijsku publikaciju Yicai.

Rekao je kako je suradnja s Kinom perspektivna u oba sektora. Pojasnio je da, s obzirom na to kako je kineski poljoprivredni sustav organiziran, postoje ogromne mogućnosti za razmjenu relevantnih iskustava s afričkim poljoprivrednicima, kako bi im se pomoglo u pronalasku najučinkovitijih načina proizvodnje.

U eseju iz utorka Gates je napisao da su se žetve diljem svijeta poboljšale od 1960-ih. Međutim, različite regije razvijale su se različitom brzinom. Na primjer, produktivnost je procvjetala u mjestima poput Kine i Brazila, dok su jugoistočna Azija i podsaharska Afrika zaostajale.

Kina unaprjeđuje svoju znanstvenu i tehnološku snagu u poljoprivredi, naročito u tehnologijama uzgoja, rekao je u intervjuu za Yicai.

Uz sredstva Zaklade Bill & Melinda Gates, nekoliko je kineskih sorti riže povećalo prinose za više od 30% po hektaru nakon što su uvedene u zapadnoafričke zemlje, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.