Kineski izaslanik pozvao na poštivanje prava država na odabir puta razvoja ljudskih prava

Ured Ujedinjenih naroda (UN) za ljudska prava trebao bi poštovati pravo svake države da samostalno izabere put razvoja ljudskih prava u skladu sa svojim nacionalnim uvjetima, rekao je u utorak kineski veleposlanik pri UN-u u Ženevi.

Govoreći u ime skupine od više od 30 zemalja, Chen Xu, stalni predstavnik Kine pri Uredu UN-a u Ženevi, na 51. sjednici Vijeća za ljudska prava rekao je da su međusobno povjerenje i poštovanje ključni za osiguranje uspješne suradnje između Ureda visokog povjerenika za ljudska prava UN-a (OHCHR, eng. Office of the High Commissioner for Human Rights) i država članica.

Chen je rekao da ponovno oživljavanje pandemije bolesti COVID-19 koja je u tijeku razotkriva ozbiljno nedovoljno ulaganje multilateralnih mehanizmima za ljudska prava u ekonomska, socijalna i kulturna prava, pravo na razvoj i pravo na uživanje najvišeg mogućeg standarda tjelesnog i mentalnog zdravlja.

“Stoga pozivamo OHCHR da prida veću važnost i usmjeri više resursa na ova prava, stavi uklanjanje nejednakosti u središte svog rada te pomogne svim zemljama, naročito zemljama u razvoju, da prebrode izazove pandemije i ostvare gospodarski, društveni i održivi razvoj”, rekao je Chen.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.