Lokalni dužnosnik: Peking ima 189 poduzeća financiranih iz inozemstva s funkcijom istraživanja i razvoja

Od početka kineskog 13. petogodišnjeg plana Kine (2016.-2020.), Peking je aktivno promicao međunarodnu razmjenu i suradnju na visokoj razini u području znanosti i tehnologije, rekao je Yang Song, zamjenik direktora Odjela za međunarodnu suradnju Pekinškog općinskog povjerenstva za znanost i tehnologiju i Upravnog odbora Zhongguancuna.

Glavni grad trenutačno ima 189 poduzeća financiranih iz inozemstva s funkcijama istraživanja i razvoja, rekao je dužnosnik u utorak na tiskovnoj konferenciji uoči Foruma Zhongguancun koji će se održati od 22. do 27. rujna u Pekingu.

Forum Zhongguancun pokrenut je 2007. To je platforma za raspravu među zemljama o razvoju vođenom inovacijama, budućim trendovima industrijskog razvoja, globalnim pravilima inovacija i inovativnom upravljanju.

U 2021. forum je nadograđen u platformu na nacionalnoj razini za globalnu razmjenu i suradnju u znanstvenim i tehnološkim inovacijama. Predstavnici 140 međunarodnih organizacija i inovativnih institucija te više od 1000 gostiju iz 66 zemalja i regija održali su detaljne razmjene na forumu, a ukupno je 100 000 ljudi sudjelovalo putem interneta i osobno, rekao je Yang novinarima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.