Ministar: Kina postigla značajan napredak u prevenciji katastrofa od poplava i suše u proteklom desetljeću

Kinesko upravljanje katastrofama u prevenciji poplava i suša postiglo je sveobuhvatan napredak u proteklom desetljeću, rekao je dužnosnik kineskog Ministarstva vodnih resursa.

“Prosječni godišnji gubitak od poplava u Kini pao je s 0,57% u prethodnom desetljeću na 0,31% “, rekao je ministar vodnih resursa Li Guoying na tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak u Pekingu.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Kina je također poduzela pristup očuvanja vode kako bi održala stabilnu ukupnu godišnju potrošnju vode u posljednjih 10 godina. Sa samo 6% svjetskih slatkovodnih resursa, zemlja hrani gotovo 20% svjetskog stanovništva i stvara više od 18% ukupne svjetske gospodarske proizvodnje.

Kina optimizira svoje vodne resurse kroz velike projekte preusmjeravanja vode, kao što je Projekt preusmjeravanja vode s juga na sjever. Prva faza projekta – Srednja istočna ruta – preusmjerila je 56,5 milijardi kubičnih metara vode, od čega je koristi imalo više od 150 milijuna ljudi duž rute.

Kina je također obnovila svoje podzemne vodne tokove, tretirajući eroziju tla na području od 580 000 četvornih kilometara.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.