Dužnosnik: Kineska industrija robe široke potrošnje znatno se poboljšala tijekom prošlog desetljeća

Kineska industrija robe široke potrošnje znatno je porasla u veličini i ukupnoj snazi tijekom proteklog desetljeća, sa stalnim rastom prihoda i globalnog utjecaja, rekao je u srijedu dužnosnik Ministarstva industrije i informacijske tehnologije.

Kombinirani poslovni prihodi sektora u proteklih 10 godina porasli su za 35%, a dobit za 64,5%, rekao je na tiskovnoj konferenciji He Yaqiong, šef ministarskog odjela za industriju robe široke potrošnje.

Kina je izgradila široki industrijski sustav robe široke potrošnje s relativno potpunom strukturom, koji učinkovito jamči opskrbu raznim proizvodima potrebnim za svakodnevni život.

Nazvavši industriju robe široke potrošnje jednom od dugotrajnih prednosti Kine, rekao je kako igra nezamjenjivu ulogu u pokretanju gospodarstva, poboljšanju dobrobiti ljudi, stvaranju radnih mjesta i širenju izvoza.

Gledajući unaprijed, rekao je da će se ulagati napori u promicanje digitalne i zelene tranzicije sektora kako bi se bolje zadovoljila raznolika potražnja potrošača i povećale konkurentske prednosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.