Kineski izaslanik pozvao na napredak inicijative Pojas i put radi potpore Programu 2030.

Stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima, Zhang Jun, pozvao je u srijedu na napore za unaprjeđenje Inicijative Pojas i put radi potpore Programu za održivi razvoja 2030.

“Naš se svijet danas suočava s mnogim izazovima. Kako bismo se riješili simptome i temeljne uzroke, moramo daljnje unaprijediti suradnju na Pojasu i putu”, rekao je prilikom objavljivanja izvješća o napretku inicijative Pojas i put kao potpore projektu Programa za 2030. UN-ovog Odjela za gospodarska i socijalna pitanja. “Inicijativa Pojas i put zadovoljava potrebe našeg vremena, očekivanja naroda i zajedničke interese svih zemalja.”

Suradnja  na Pojasu i putu nipošto nije solo Kine, već simfonija koju izvode svi partneri. Aktivno sudjelovanje, podrška i doprinosi partnera nužni su za kontinuirani napredak inicijative. Kina se raduje suradnji sa svim partnerima na zajedničkoj raspravi, izgradnji i dijeljenju koristi te težnji prema visokokvalitetnom razvoju inicijative Pojas i put, radi  ubrzanja provedbe Programa 2030. i davanja većeg doprinosa zajedničkom razvoj svih zemalja, rekao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.