Predsjednici Kine i Turkmenistana sastali su se radi unaprjeđenja bilateralnih veza

Kina je spremna stalno poticati razvoj odnosa s Turkmenistanom radi dobrobiti dvaju naroda, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping na sastanku s predsjednikom Turkmenistana Serdarom Berdimuhamedovim u četvrtak ujutro.

Xi je rekao kako od uspostave diplomatskih odnosa Kine i Turkmenistana prije 30 godina dvije zemlje ostvaruju održiv, zdrav i stabilan rast bilateralnih odnosa, a strateško partnerstvo doseglo je visoku razinu.

Kina uvijek gleda na odnose Kine i Turkmenistana iz strateške i dugoročne perspektive, poštuje neovisno izabrani razvojni put Turkmenistana koji odgovara vlastitim nacionalnim uvjetima i protivi se bilo kakvom vanjskom uplitanju u unutarnje poslove i proces stabilnosti i razvoja Turkmenistana, rekao je Xi, dodavši da Kina će nastaviti surađivati s Turkmenistanom kako bi se međusobno čvrsto podupirali.

Xi je naglasio potrebu da dvije države povećaju veličinu i opseg suradnje u području prirodnog plina i daju nov poticaj razvoju i revitalizaciji dviju zemalja.

Istaknuo je potrebu ubrzanja suradnje i u područjima koja nisu povezana s resursima i sinergije inicijative Pojas i put sa strategijom Turkmenistana radi oživljavanja Velikog puta svile.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.