Xi Jinping primio orden „Najvišeg prijateljstva“ od uzbekistanskog predsjednika Šavkata Mirzijojevog

Kineski predsjednik Xi Jinping 15. rujna je u Međunarodnom konferencijskom centru u Samarkandu primio orden „Najvišeg prijateljstva“ od uzbekistanskog kolege Šavkata Mirzijojevog.

Mirzijojev je rekao kako je danas dan od važnog povijesnog značaja. „Velika mi je čast predsjedniku Xiju Jinpingu dijeliti prvi orden ‘Najvišeg prijateljstva’, odnosno orden najviše klase za vanjske odnose dodijeljen u Uzbekistanu. Predsjednik Xi Jinping je u velikoj mjeri doprinio unaprjeđenju uzbekistansko-kineskog prijateljstva, učvršćivanju međusobnog povjerenja i produbljivanju suradnje dviju zemalja. Uzbekistanski narod ima veliko poštovanje prema predsjedniku Xiju,“ rekao je Mirzijojev.

„Dodjeljivanjem ordena ‘najvišeg prijateljstva’ predsjednik Mirzijojev mi je u potpunosti pokazao kako Uzbekistan visoko cijeni kinesko-uzbekistanske odnose, kao i duboko prijateljstvo uzbekistanskog naroda prema kineskom. Prije 30 godina, kada su Kina i Uzbekistan uspostavili diplomatske odnose, otvorili su i novu stranicu prijateljstva dvaju naroda. Sveobuhvatno strateško partnerstvo dviju zemalja je ostvarilo veliki napredak, a suradnja u raznim područjima postiže plodonosne rezultate, koji su snažno unaprijedili razvoj te pozitivnom snagom doprinijeli miru i stabilnosti u srednjoazijskoj regiji i cijelom svijetu,“ zaključio je Xi Jinping.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.