Xi: Kina spremna surađivati s Rusijom na međusobnoj podršci u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa

Kina je spremna surađivati s Rusijom u pružanju snažne međusobne podrške u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u četvrtak tijekom sastanka sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Xi se sastao s Putinom u kompleksu Forumlar Majmuasi u Samarkandu kako bi razmijenili mišljenja o kinesko-ruskim odnosima te međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Suočena s promjenama u svijetu, vremenu i povijesti, Kina će surađivati s Rusijom kako bi ispunili svoje odgovornosti kao velike zemlje i igrali vodeću ulogu u unošenju stabilnosti u svijet promjena i nereda, rekao je Xi.

Naglasio je da će Kina raditi s Rusijom na produbljivanju praktične suradnje u trgovini, poljoprivredi, povezanosti i drugim područjima.

Putin je istaknuo kako je Rusija čvrsto privržena principu jedne Kine i osuđuje provokativne poteze pojedinih zemalja u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa Kine.

Rusija će surađivati s Kinom na promicanju kontinuirane i dublje suradnje među državama članicama ŠOS-a na temelju načela nemiješanja u unutarnje poslove drugih zemalja, kako bi izgradili autoritativnu platformu za očuvanje regionalne sigurnosti i stabilnosti, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.