Dužnosnik: U kineskom ekološkom očuvanju tijekom proteklog desetljeća ostvarena važna postignuća

U proteklom desetljeću Kina je svjedočila najdubljem razumijevanju, najusklađenijim naporima, najkonkretnijim mjerama, najbržem napretku i najznačajnijim rezultatima u ekološkom napretku i zaštiti okoliša, promičući izgradnju prekrasne Kine u kojoj ljudi i priroda žive u skladu, priopćilo je kinesko Ministarstvu ekologije i okoliša na tiskovnoj konferenciji o kineskom ekološkom razvoju u prošlom desetljeću održanoj u četvrtak.

Vlada je postigla veliki napredak u kvaliteti zraka tijekom posljednjeg desetljeća. Prema Huang Runqiu, ministru ekologije i okoliša, prosječna koncentracija PM2,5 u 74 velika grada smanjena je za 56%, a ukupan broj jako zagađenih dana je niži za 87%.

Poduzete su učinkovite mjere za zaštitu kakvoće vodnog okoliša. U posljednjih deset godina, ukupan broj ključnih državnih nadzornih stanica porastao je s 1940 na 3641, pokrivajući deset glavnih slivova i sve gradove na razini prefekture i višoj. Preko 16 000 ilegalnih kanalizacijskih ispusta je u osnovi ispravljeno, a “crna i smrdljiva” vodena tijela u 295 gradova na razini prefekture i višoj potpuno su eliminirana.

U posljednjem desetljeću osnovano je pet nacionalnih parkova koji su uspješno zaštitili 90% kopnenih ekosustava i 74% ključnih vrsta divljih biljaka i životinja u Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.