Glasnogovornica: Kina se čvrsto protivi američkom prijedlogu Zakona o politici prema Tajvanu 2022.

Kina se odlučno protivi prijedlogu zakona Zakon o politici prema Tajvanu 2022. koji je odobrio Odbor za vanjske odnose američkog Senata i poziva SAD da prestane s razmatranjem, priopćilo je u četvrtak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning navedeno je rekla na redovitoj tiskovnoj konferenciji u četvrtak, istaknuvši kako je prijedlog zakona teško prekršio obećanja koja su SAD dale u vezi s pitanjem Tajvana, kao i načelo jedne Kine i odredbe tri zajednička službena priopćenja Kine i SAD-a.

Također se upliće u unutarnje poslove Kine te krši međunarodno pravo i temeljna načela međunarodnih odnosa, šaljući pogrešan signal separatističkim snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana”, rekla je Mao.

Kina poziva SAD da se pridržavaju načela jedne Kine i tri zajednička službena priopćenja Kine i SAD-a te prestanu promicati prijedlog zakona, budući da su čelnici SAD-a obećali kako neće podržavati separatiste koji se zalažu za “neovisnost Tajvana”, rekla je Mao, dodajući da će Kina nastaviti pratiti napredak prijedloga zakona i učiniti sve što je potrebno kako bi zaštitila nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.