Izaslanici Kine i pacifičkih otočnih zemalja raspravljali o klimatskim promjenama

U srijedu je u Pekingu održan Sastanak Kine i pacifičkih otočnih zemalja o borbi protiv klimatskih promjena, a sudionici su obećali jačanje suradnje i komunikacije.

Posebni izaslanik Kine za klimatske promjene Xie Zhenhua razmijenio je mišljenja s diplomatskim izaslanicima pacifičkih otočnih zemalja uključujući Tongu, Fidži, Mikroneziju, Solomonske Otoke, Kiribate, Samou i Vanuatu.

Kina je prije roka ispunila svoje ciljeve kontrole ispuštanja stakleničkih plinova za 2020. kroz niz mjera kao što su prilagodba industrijske strukture, poboljšanje energetske učinkovitosti, optimizacija energetske strukture i razvoj obnovljive energije, istaknuto je na sastanku. Kina se također zavjetovala da će dostići vrhunac ispuštanja ugljičnog dioksida do 2030. i postići ugljičnu neutralnost do 2060.

Kina je voljna surađivati s pacifičkim otočnim zemljama kako bi zajednički konkretnim provedbama i radnjama promicali uspostavu COP27 te postigli pozitivne rezultate u pitanjima od najvećeg značaja za zemlje u razvoju, kao što su prilagodba i financiranje borbe protiv klimatskih promjena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.