Xi poziva SCO da ojača suradnju, promiče izgradnju bliže zajednice SCO-a sa zajedničkom budućnošću

Kineski predsjednik Xi Jinping u petak je pozvao Šangajsku organizaciju za suradnju (SCO) da podupre šangajski duh, ojača jedinstvo i suradnju te promiče izgradnju još bliže zajednice SCO-a sa zajedničkom budućnošću.

Xi je to rekao tijekom sudjelovanja na 22. sastanku Vijeća šefova država SCO-a, gdje je održao govor pod naslovom “Budite u trendu s vremenom i jačajte solidarnost i suradnju kako biste dosegnuli bolju budućnost”.

Xi je u govoru istaknuo da se ove godine obilježava 20. obljetnica potpisivanja Povelje Šangajske organizacije za suradnju i 15. obljetnica potpisivanja Ugovora o dugoročnom dobrosusjedstvu, prijateljstvu i suradnji država članica Šangajske organizacije za suradnju.

Vođen dvama temeljnim dokumentima, SCO je uspio istražiti novi put za razvoj međunarodnih organizacija, a iz njegovih prosvjetiteljskih praksi može se mnogo naučiti, uključujući podržavanje političkog povjerenja, obostrano korisne suradnje, jednakosti, otvorenosti i uključivosti, te pravednost i pravda. Ovih pet točaka u potpunosti utjelovljuju šangajski duh, a to su uzajamno povjerenje, uzajamnu korist, jednakost, savjetovanje, poštivanje različitosti civilizacija i težnja zajedničkom razvoju, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.