Zapadne zemlje nisu uvijek iskrene u pogledu pomoći koju pružaju: vanjski poslovi

Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje s visokim dohotkom inzistiraju na tome da nude poštenije, otvorenije partnerstvo sa zemljama u razvoju od svojih suparnika, ali zapravo nisu uvijek iskrene u pogledu pomoći koju pružaju, izvijestio je u srijedu Foreign Affairs.

“Oni pronalaze načine da preuveličaju svoje stvarne doprinose kroz kreativne i sumnjive računovodstvene prakse koje imaju za cilj proširiti definiciju potrošnje za razvojnu pomoć”, stoji u izvješću.

“Kada je u pitanju druga kategorija pomoći koju bogate zemlje duguju onima u razvoju — financiranje za pomoć globalnom Jugu u ublažavanju klimatskih promjena i prilagodbi na njih — bogate zemlje izrazito ne ispunjavaju ono što su obećale, što je zauzvrat tragično manje od onoga što siromašnijima treba”, navodi se.

Ovi nedostaci u razvojnoj pomoći i financiranju klimatskih promjena potkopavaju vjerodostojnost zapadnih donatora i štete Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima u njihovoj težnji za utjecajem diljem svijeta, navodi se u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.