Glavni kineski zakonodavac u službenom posjetu dobre volje Južnoj Koreji

Li Zhanshu, predsjednik Stalnog komiteta Nacionalnog narodnog kongresa Kine (NPC), boravio je u službenom posjetu dobre volje Južnoj Koreji od četvrtka do subote, na poziv predsjednika Nacionalne skupštine Južne Koreje Kim Jin-pyoa.

Tijekom posjeta Li se sastao s južnokorejskim predsjednikom Yoon Suk-yeolom i razgovarao s Kimom u Seulu.

Prilikom susreta s južnokorejskim predsjednikom Li je Yoonu prenio srdačne pozdrave i najbolje želje kineskog predsjednika Xi Jinpinga.

Napominjući da se ove godine obilježava 30. obljetnica uspostave diplomatskih veza između Kine i Južne Koreje, Li je rekao da su Xi i Yoon razmijenili čestitke, sumirajući postignuća i važna iskustva u razvoju odnosa Kine i Južne Koreje te zajednički istaknuvši odrediti smjer razvoja bilateralnih veza.

Kina uvijek pridaje važnost svojim odnosima s Južnom Korejom i spremna je pojačati komunikaciju s Južnom Korejom, shvatiti opći trend, eliminirati poremećaje, usredotočiti se na suradnju i učvrstiti prijateljstvo, kako bi se zajednički zalagali za stabilan i održiv razvoj bilateralnih odnosa da bi bolje koristile dvjema zemljama i dvama narodima, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.