Svjetski stručnjaci ističu značaj samita SCO-a

22. sastanak Vijeća šefova država Šangajske organizacije za suradnju (SCO) održan je od 15. do 16. rujna u Samarkandu, Uzbekistan. Promatrači kažu, nakon 21 godine rasta, SCO je globalno značajan i donosi mir, red i prosperitet svijetu.

Murad Bakhodirov, dekan Fakulteta međunarodnih odnosa na Sveučilištu za svjetsku ekonomiju i diplomaciju u Uzbekistanu, izjavio je za China Media Group (CMG) u nedavnom intervjuu da je ovogodišnji samit SCO-a u Samarkandu u središtu svjetske pozornosti i da je globalno značajan.

Farhad Javanbakht Kheirabadi, kineski znanstvenik na Sveučilištu Shahid Beheshti u Iranu, rekao je za Xinhuu u nedavnom intervjuu da “suradnja i koordinacija unutar okvira SCO-a mogu postaviti osnovu za širenje multilateralizma, pomoći u rješavanju globalnih problema i dati ljudima nadu.”

Alexey Avdonin, analitičar na Bjeloruskom institutu za strateške studije, ponovio je Javanbakhta Kheirabadija, rekavši da SCO nije donio dobrobit samo građanima svojih država članica, već i mir, red i prosperitet svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.