Ceh zaštitara traži da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu

Posebni pijetet iskazujemo stradalim zaštitarkama i zaštitarima u obavljanju njihovim poslova kao i svim onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju u povodu njihovog Dana koji se obilježava 21. rujna.

Svjedoci smo sve učestalijih napada na zaštitare prilikom obavljanja poslova za koje imaju licencu i posebno odobrenje koje su izdala državna tijela te tražimo da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu. Svakog dana njih 16 000 odgovorno i požrtvovno rade najčešće za minimalnu plaću, uz izloženost svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati.

Zaštitarke i zaštitari su roditelji, sestre ili braća, vaši dragi susjedi, prijatelji ili poznanici. Oni svoj posao obavljaju neposredno u smjenama od 12 sati i Vaš su prvi kontakt kada dolazite na posao, u javnu ustanovu, trgovinu. Oni brinu o Vašoj sigurnosti i sigurnosti objekata i imovine, apeliramo da svakodnevno poštujete njihove upute i pokažete razumijevanje i strpljenje prilikom obavljanja njihovih poslova, poručuju građanima iz Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komora.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.