Kina i Rusija štite globalnu stratešku stabilnost i učvršćuju partnerstvo

Kina i Rusija složile su se u ponedjeljak oko jačanja uzajamnog povjerenja i podrške međusobnim razvojnim putevima u skladu sa nacionalnim stanjem, zajedničke zaštite globalne strateške stabilnosti te učvršćenja i dopune bilateralne konotacije sveobuhvatnog strateškog partnerstva koordinacije.

Yang Jiechi, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i direktor Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta KPK-e, navedeno je rekao dok je bio sudomaćin 17. kruga kinesko-ruskih pregovora i strateškog sigurnosnog savjetovanja s tajnikom ruskog Sigurnog vijeća Nikolajem Patruševim u kineskoj pokrajini Fujian.

Yang je rekao da su odnosi Kine i Rusije procvjetali posljednjih godina pod vodstvom obojice čelnika. Dvije strane nastavljaju produbljivati stratešku koordinaciju i čvrsto podupiru međusobne temeljne interese i glavne brige, što je obogatilo konotaciju suradnje u različitim područjima, istaknuo je Yang, dodajući kako zajedničko očuvanje međunarodnog sustava usmjerenog na UN i međunarodnog poretka temeljenog na međunarodnom pravu za globalno pravednost i pravdu su međunarodnoj zajednici postavili primjer odnosa velikih zemalja s uzajamnim poštovanjem, mirnim suživotom i uzajamno korisnom suradnjom.

Nakon drugog ovogodišnjeg sastanka licem u lice između dvojice čelnika u uzbekistanskom gradu Samarkandu tijekom godišnjeg samita Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS-a), Yang je rekao da je Kina voljna produbiti političko međusobno povjerenje s Rusijom i jamčiti održavanje ispravnog smjera bilateralnih veza prema konsenzusu dvojice čelnika, s ciljem stvaranja sigurnijeg i stabilnijeg vanjskog okruženja za njegov razvoj i većeg doprinosa bilateralnim međusobnim interesima i globalnom miru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.