Kina pozvala sve zemlje na istinski multilateralizam

Kineski predstavnik u ponedjeljak je pozvao međunarodnu zajednicu na provedbu Globalne sigurnosne inicijative i prakticiranje istinskog multilateralizma.

Multilateralizam je temeljni koncept postojećeg međunarodnog poretka te učinkovit put za održavanje mira i promicanje razvoja, rekao je predstavnik tijekom stručnog panela 51. redovitog zasjedanja Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda (UN-a).

SAD i neke zapadne zemlje izmišljaju lažne informacije radi političkih svrha, upliću se u unutarnje poslove drugih zemalja pod izlikom ljudskih prava i zlorabe prisilne jednostrane mjere, rekao je predstavnik, dodajući kako su takva ponašanja ozbiljno prekršila načela i svrhe Povelja UN-a.

Predstavnik je naglasio potrebu otpora imperijalizmu, blokovskoj politici i jednostranim sankcijama te pozvao na međunarodni bojkot politizacije i služenja pitanjem ljudskih prava kao oružjem.

Globalna sigurnosna inicijativa koju je predložila Kina zacrtala je smjer za kompenzaciju deficita mira i rješavanje problema globalne sigurnosti, rekao je predstavnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.