Kina razmatra mjere za daljnje poticanje stranih ulaganja

Kina će poduzeti mjere za poticanje stranih ulaganja, s proizvodnom industrijom kao prioritetom, priopćilo je u ponedjeljak glavno državno tijelo za gospodarsko planiranje.

Kina će olakšati razmjenu poslovnog osoblja stranih tvrtki pod pretpostavkom striktne provedbe prevencije epidemije, u sklopu napora za rješavanje njihovih otvorenih problema, rekla je na tiskovnoj konferenciji Meng Wei, glasnogovornica Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme.

Usklađenost između vanjske trgovine i stranih tvrtki te njihovih kolega na uzvodnom i nizvodnom tržištu također će se ojačati, rekla je Meng.

Kina ubrzava reviziju industrijskog kataloga radi poticanja stranih ulaganja, s fokusom na usmjeravanje više ulaganja u sektore kao što su napredna proizvodnja, vrhunske tehnologije i moderne usluge, kao i središnje, zapadne i sjeveroistočne regije zemlje, istaknula je Meng.

Država će također organizirati promotivne aktivnosti za industrijska ulaganja i suradnju kako bi uspostavila platformu za razmjenu za multinacionalne kompanije i lokalne tvrtke.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.