Kineski ministar vanjskih poslova: Kina poziva na snažnije usklađivanje razvojnih strategija s Kubom

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u ponedjeljak s kubanskim ministrom vanjskih poslova Brunom Rodriguezom, a tijekom sastanka pohvalio je bilateralne veze između Pekinga i Havane te naglasio potrebu za snažnijim usklađivanjem razvojnih strategija dviju zemalja.

Susreta dvojice diplomata održan je dok su obojica boravili u New Yorku gdje su sudjelovali na tekućem 77. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Wang je rekao Rodriguezu da su Kina i Kuba dobri prijatelji, drugovi i braća koji vjeruju jedni drugima i dijele zajedničku sudbinu.

Wang je zahvalio Kubi na čvrstoj podršci Kini u obrani njezinih temeljnih interesa, rekavši da Kina, također, čvrsto podržava Kubu u obrani suverene neovisnosti te čvrsto podupire brži razvoj i revitalizaciju Kube. Kina je uvjerena da će Kuba neprestano postizati nova i veća postignuća na putu izgradnje socijalizma.

Kina i Kuba trebale bi dodatno uskladiti svoje razvojne strategije, rekao je Wang, predlažući da dvije zemlje neprestano unaprjeđuju suradnju na promicanju inicijative Pojas i put, prošire suradnju u područjima kao što su poljoprivreda, turizam i obnovljivi izvori energije te učine da visoko političko međusobno povjerenje između dviju država dovede do više rezultata u praktičnoj suradnji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.