Predsjednik Opće skupštine UN-a poziva svjetske čelnike na davanje prioritet razvojnim ciljevima

President of the General Assembly Csaba Korosi speaks during an event called "SDG Moment" at United Nations headquarters, Monday, Sept. 19, 2022. The event is meant to highlight the urgency and importance of the United Nations' sustainable development goals. (AP Photo/Seth Wenig)

Csaba Korosi, predsjednik 77. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, rekao je u ponedjeljak da je, budući da se svijet suočava s višestrukim krizama, više nego ikad potrebno dati prioritet UN-ovim ciljevima održivog razvoja, koji bi trebali služiti kao “popis zadataka” za sve čelnike.

Korosi je na trećem Trenutku ciljeva održivog razvoja, događanju na visokoj razini koji služi za usmjeravanje godišnje pozornosti na ciljeve održivog razvoja, rekao da je “17 globalnih ciljeva naš popis zadataka. Oni moraju biti popis zadataka svih čelnika u ovoj prostoriji. Mi smo ljudi koji ovo mogu obaviti, popis obaveza svijeta.”

Predsjednik Opće skupštine UN-a istaknuo je da je pandemija bolesti COVID-19 usporila globalni razvoj, ali ne može biti “izgovor za nedjelovanje”.

Predsjednik Opće skupštine UN-a pozvao je na “otključavanje novih obveza i poticanje usvajanja inovativnih politika i partnerstava temeljenih na znanstvenim inputima”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.